miercuri, martie 11, 2009

Cel putin 10 morti intr-un atac comis la o scoala din Germania

Opt elevi si doi adulti au fost ucisi in aceasta dimineata intr-o scoala din sud-vestul Germaniei de un tanar imbracat in echipament militar, informeaza CNN.
UPDATE: Tanarul suspectat ca a ucis cel putin zece persoane in scoala din Germania a murit intr-un schimb de focuri cu politia, in care alte doua persoane si-au pierdut viata. Suspectul si doi trecatori au murit intr-o confruntare cu politia, iar doi politisti au fost raniti, a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de Reuters.

Anterior, presa locala citata de AFP scrisese ca suspectul s-a sinucis.

Atacul a avut loc la scoala Albertville-Realschule, din orasul Winnenden, in apropiere de Stuttgart, iar agresorul a fugit imediat dupa atac, a declarat Renate Roesch, purtator de cuvant al politiei germane.

Identitatea atacatorului nu este cunoscuta in acest moment. Potrivit site-ului cotidianului local Winnender Zeitung, citat de NewsIn, presupusul autor al atacului are 25 de ani si este cunoscut politiei. Frank Nipkau, redactorul-sef al unui alt cotidian local, sustine insa ca este vorba despre un fost elev.

Politia locala a anuntat ca in urma atacului care a avut loc in jurul orei locale 9.45 (10.45, ora Romaniei) au fost ranite mai multe persoane.

Autoritatile nu au confirmat deocamdata numarul victimelor.

In ultimii ani, mai multe incidente similare au socat Germania. In 2006, un barbat cu fata acoperita si care avea explozibili asupra sa a deschis focul intr-o scoala din orasul Emsdetten, din vestul Germaniei, ranind cel putin 11 persoane, dupa care s-a sinucis. In aprilie 2002, Germania trecuse prin cel mai grav incident petrecut la o scoala, cand un barbat inarmat a ucis 16 persoane si apoi s-a sinucis, la un liceu din Erfurt, estul tarii.

sursa : www.9am.ro

0 comentarii: