marți, ianuarie 06, 2009

Fostul deputat PSD, Mircea Stanescu, gasit impuscat in locuinta sa

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu, fostul deputat PSD Mircea Stanescu, urmarit penal pentru omor din culpa, a fost gasit impuscat in casa sa din Capitala, cea mai plauzibila ipoteza fiind cea a sinuciderii.

Fostul deputat PSD Mircea Stanescu a fost gasit, luni seara, in casa sa din strada Paduri, din Bucuresti, de avocatul acestuia, Catalin Dancu, intr-o balta de sange, langa cadavru aflandu-se un pistol, potrivit NewsIn.

Anchetatorii au descoperit o singura urma de glont in capul lui Mircea Stanescu, aceasta provenind de la pistolul Beretta de 9 milimetri detinut legal de fostul deputat, cea mai plauzibila ipoteza fiind cea a sinuciderii, pentru ca usa locuintei unde a fost gasit era incuiata.

Avocatul lui Mircea Stanescu a declarat, luni seara, ca ultima persoana care l-a vazut pe fostul deputat a fost logodnica acestuia, in jurul orei 8.00 dimineata, aparatorul Catalin Dancu precizand ca Stanescu sau se afla, duminica, intr-o stare psihica buna.

Dancu s-a intors, luni seara, la locuinta unde a fost gasit Mircea Stanescu, dupa ce, cu aproape doua ore inainte, cand a parasit apartamentul, le-a spus ziaristilor doar ca l-a gasit pe clientul sau "rau". Avocatul a afirmat ca mai multe persoane au incercat sa dea de Mircea Stanescu pe parcursul zilei.

Catalin Dancu a mai spus ca ultima discutie cu fostul deputat despre accidentul rutier de pe 27 decembrie a avut loc duminica, iar starea psihica a lui Stanescu era buna.

Un vanzator dintr-un chiosc de la parterul blocului a afirmat ca nu a auzit impuscatura si ca a aflat despre acest incident de la televizor. Potrivit lui, femeia cu care locuia Mircea Stanescu este cautata de politisti.

Pe 27 decembrie 2008, un barbat a murit dupa ce a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de masina fiului ziaristului Sorin Rosca Stanescu. Initial, prietena lui Mircea Stanescu si-a asumat accidentul. Femeia a fost acuzata de ucidere din culpa, insa, in urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului.

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu, impotriva caruia procurorii au inceput urmarirea penala, urma sa afle zilele acestea acuzatiile oficiale, el fiind invinuit de omor din culpa in urma accidentului mortal de pe 27 decembrie.

sursa : www.9am.ro

0 comentarii: